7.02.2007 г., 23:00 ч.

ЛАЗАРОВДЕН 

  Поезия
4475 0 12

Нямам млади ръце
и е стара душата ми.
Лазарина се казвам,
няма как да ме знаете.

Пекох хляба нощес,
после виното сложих,
знамената уших,
цяла вечност се молех,

да се върнат момчетата
с бели ризи от тъмното
и да сложат на масата
кръста, ножа и виното.

И да пият до съмване,
да се молят и плачат,
тази чаша с отровата,
да отмине земята ни...

Нямам млади ръце
и е стара душата ми.
Аз съм част от България,
аз съм всъщност земята и...

© Галина Енчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??