26.06.2007 г., 9:28 ч.

Лебедова песен 

  Поезия
974 0 5
Красива и вълшебна нощ,
а аз бавно се разхождам в планината
край малко езерце, във опит
да се отдам поне за миг на самотата.

И някъде там, в тъмнината,
в безкрайните кристални води,
аз мернах сянка, отражение
на две тъжни красиви очи.

И едно вълшебно създание,
една птица, приказна и грациозна,
бавно заплува към мен,
все така прелестна, мистериозна.

И различих нейната бяла невинност,
нейната дълга, красива шия.
Не вярвах, че някога в малкото, планинско
езерце такъв прекрасен лебед ще открия.

Дойде близо до мен, погледна ме тъжно.
Наведе глава и отрони нежна сълза.
Мелодия нечувана, дива, прекрасна
в миг на изненада огласи нощта.

Дори дърветата престанаха да шумолят,
когато лебедът запя.
Природата се преклони пред тази песен,
пред тази цветна на звукове река.

Огласяше нощта със своята прелест.
И една легенда оживя.
Лебедовата песен се вееше с вятъра,
носеща болка, страх и тъга.

Но беше толкова вълшебна, нежна!
А аз стоях изправена, сама.
Омаяна от звуците на лебеда,
пленяващи със свойта красота.

За миг и песента заглъхна.
Мелодията рязко спря.
Потърсих с поглед лебеда,
но той бе вече на разходка със смъртта.

Нощта възвърна своя хубав ритъм.
Но той бе толкова обикновен и скучен.
Дърветата пееха, а вятъра вееше
по сценарий, отдавна научен.

Ах, Боже, искам само едно!
Нека да имам смелостта,
когато и моето време настъпи,
да посрещна с такава красота смъртта!

© Гергана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Гери бе, страхотно е
  • Много е истинско. Веднага си го предствих и леко ме натъжи. Браво мила, продължавай да твориш!
  • Страхотно е!!!Много въздействащ стих!Цялата настръхнах!Пишеш невероятно красиво и истинско.Наистина ли си на 13?Продължавай все така!!! БРАВО ОЩЕ ВЕДНЪЖ!!!
  • Ах, Боже, искам само едно!
    Нека да имам смелостта,
    когато и моето време настъпи,
    да посрещна с такава красота смъртта!


    (Ти наистина ли си на 13?

    Не е ли рано да мислиш за Смъртта?)

    Но толкова красиво мислиш....

    поздравявам те!*

    и ти се радвам.
  • Мерси много
Предложения
: ??:??