Дали това е Той или е навик просто,
въпрос на свикване да бъде все край мен?!
Дали това е Той или е само мостът
към моя утрешен, по-радостен и светъл ден?!
Дали не си отиде любовта ми
с поредната изречена лъжа
или отиде си със верността му,
разбивайки на прах една мечта?!
Отиде си и малкото момиче,
което влюбено го гледаше в очи,
което плачеше, ревнуваше, обичаше
и вярваше на мъжките лъжи...
Сега не плача, не ревнувам, но... и не обичам
със онзи същия изгарящ нежно плам.
На ледена кралица сякаш заприличала,
сърцето си отказвам да му дам!
© Таня Николаева Всички права запазени