22.11.2009 г., 12:31 ч.

Ледена принцеса... 

  Поезия » Любовна
1600 0 7

Подай ръката си без страх - 

аз няма да те отведа по грешен път...

Трохите от сърцето ти внимателно събрах

и нежно ги поставих в своя женски кът... 


Не се страхувай! Аз не съм отровна,

тъй както другите жени за тебе бяха...

И тяхната любов ли беше многословна,

или на прага на душата ти се смяха?


 Недей ми отговаря... Няма нужда...

Аз зная, че това за теб са живи рани...

А аз съм "лошата", която ги пробужда,

да шепнат в тебе чувства неразбрани...


Аз зная и, че често ти се иска да ме мразиш,

и чак до заранта различни тактики опитваш...

Стъклата от очите ми грижливо пазиш,

целуваш ги, но болка даже не изпитваш... 


Понякога се чудиш и дали ме има,

понеже моята прегръдка дава ти да дишаш...

И думите ми сякаш стоплят твойта зима,

 а ти, като дете, по нейните стъкла чаровно пишеш... 


Ръцете ми замръзнаха, но аз не се предавам,

обгръщам със душата си леда и ти живееш...

Учудваш се, че неделима част от тебе ставам

и леко с крайчеца на устните се смееш...


                                                   [...]

© Симона Гълъбова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??