2.04.2006 г., 21:09 ч.

Легенда за перлата 

  Поезия
971 0 2

Утихна бурята и на брега,
помилвана от утринни лъчи,
блестеше перла-бисерна сълза,
изплувала от ясни дълбини.

Със плисъка на пенести вълни
разказа тя историята своя
и дъжд закапа в моите очи
макар отдавна минал бе пороя.

"Преди години имаше една мома,
 красива като утринна зора,
обичаше да тича с вятъра Зефир
да броди по брега безспир.

Но страшни врагове нахлуха,
превзеха нейната страна
и падна в плен момата чудна,
отведоха я с дружките към Камова скала.

Решила своята съдба
над бездната застана,
невеста на смъртта,
тъй млада и пристана.

Отроних се от нейните очи
и паднах във солените вълни,
превърнах се във перла-белег няма
на мъката човешка и светлия идеал.

© Роксана Медичи Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ТОВА Е МНОГО ХУБАВО...
  • Много добър замисъл,легендите трябва да се помнят...Но може би има някои моменти върху които трябва да поработиш още малко.Например може да помислиш за един малко по-ритмичен и по този начин по-силен финален стих.Това разбира се е само предложение... Но като цяло получаваш едно голямо БРАВО от мен
Предложения
: ??:??