26.07.2012 г., 16:00 ч.

Легенда за страстта 

  Поезия » Любовна
1034 0 9

 

Като клетви от здрач, като тайни предания

под сурдинка изречени в глухия мрак,

бели птици, родени от неми желания,

на смълчания бряг тихо свличат деня…

 

И докоснали първите ласки на прилива

се превръщат в две жадни за лудост тела.

А страстта им е сякаш някак морски красива

и с вълните по пясъка вае греха…

 

Огнен танц…Див копнеж…После блудният вятър

по бездомния пясък плисва шепа зора.

И приседнал на кея, в шепи сбрал тишината,

ще рисува без думи тази нощ на брега…

 

Бели птици, родени от мрак и предания

ще се търсят задъхани в дългия път.

А под було от здрач на брега ще остане

да ги чака морето….

                           И да помни страстта…

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??