11.08.2012 г., 13:44 ч.

Лека нощ 

  Поезия » Философска
637 0 4

Лека нощ

 

Безлунна нощ ме утешава

с приспивна песен на щурци,

но да заспя не се решавам,

че няма кой в нощта да бди.

 

Лежи небето като книга,

а аз не зная да чета

и по звездите букви сричам

като дете в нощта...

 

От изток светло се задава

учителката ми Луна,

след нея Слънце засиява -

мъдрецът символ на деня.

 

Но скрива облак отговора,

зад него ми подсказва лъч,

че мисля аз за всички хора -

вода и суша, шир и длъж...

 

- Защо не спиш? - синът ме сепва,

отвръщам с майчина немóщ:

- Ти спи, ти спи... И аз ще легна...

- Сега сме двама... Лека нощ!

 

© Даниела Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??