17.06.2008 г., 13:04 ч.

Летен дъжд и щастие 

  Поезия » Пародии
1026 0 1

"То може и по-добре,

но аз мога само толкова..."

от посредствения автор


Тихо се сипе летният дъжд,

весело мокри умрелия мъж.

Лежи той на пътя, убит от кола.

Лежи там с отворени очи и уста.

 

Под дъжда си играят малки деца.

Обичат да скачат те във калта.

Навън си играе и едно дете,

което не знае, че от рак ще умре.

 

Земята на Бог благодари.

Песента й щастливо нагоре лети.

И нехае земята, че след дъжда

гроб ще копаят за млада жена.

 

Само Чочо клошарят не е щастлив

откакто настъпи пирон ръждив.

Но нищо, нека днес да заспи

и не ще отвори вече очи.

 

Лятното щастие и мен ме обзе.

Скачам щастливо и пляскам с ръце.

Летният дъжд е толкоз красив.

Как може някой да не е щастлив?

© Михаил Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Получило се е! Толкова е пародия, че чак не се и усмихнах!
    Което е добър атестат!
    Поздрави!

    П.П. Само идея - ако избацаш куплетите в лимерик, ще стане трепач!
    'Щото прилича на места!

    П.П.П. Стивън определено има попадения, ама хората на Фрип са бетон!!!
Предложения
: ??:??