22.07.2020 г., 18:01 ч.

Летен ескиз 

  Поезия » Гражданска
599 0 0

В разгара на лятото ви поздравяваме с този летен ескиз!

За повече слънчеви мигове, обич и споделени моменти!

 

Летен ескиз

 

Нощем сънуваме и мечтаем. А през деня сбъдваме мечти. С нас върви слънцето. И дори някой облак да го скрие, то ни води със светлината си.

 

Любовта е загадка. С вкус на лято.

Разголена, потъваща в нечий сън.

Цветна, акварелно на платно излята

с надежда крехка политнала навън.

С лятото преражда се стара мечта.

Гореща, окъпва се в лирично море.

Ще се слее ли със залезна вълна

или ще литне към индигово небе?

Лятната зора разсънва нова поличба.

Вятърът въздъхва. Спира своя бяг.

Корабна сирена съдбовно кея прегръща.

Слънцето намигва: Влюбваш се пак!

 

Влюбено в нас, успява разумно да ни позволи да открием сянка, за да не ни изгори. Както неразумно гори любовта, понякога. Слънчевите лъчи докосват без да искат взаимност и не се сърдят, ако не им обърнем внимание. Те просто даряват своята обич безрезервно.

 

21.07.2020 г.

Миглена Хаджипенчева©

Явор Перфанов©

 

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??