26.07.2007 г., 23:42 ч.

летен гъдел 

  Поезия » Хумористична
1283 0 13

горещина достигаща до жега
въздишa тежко из квартала
и всеки гледа да избяга
за да запази формата си цяла.                                                                                           

кое действителност е и кое видение
не може мозъка да отдели
оставям вашето умение
загадката да разреши!

край шадравана чичковци плешиви
придремват - ни умрели, нито живи
почесват се по голите тумбаци
мечтаят за море, русалки, цаца...

квартален чорлав помияр със пообъркан мироглед

намига жално - хапва му се сладолед...


до него циганин потен изтърва си чашата с бира

на баба попържа - кой му я топла сервира!?!


дори мухите, тез бойци корави

дрогирани от летния живот
рискуват личното си здраве
със паяците цакат бридж-белот!

поглеждам - футболистчетата местни
сменили са комай походките
не им е лесно!
в тая жега как братче се борави с топките!?

тъй кратко е лятото, кратко е милото!
дорде почернееш, то станало зима
но радва ме туй, че сега си е в силата
и... хуквам да търся по приемлива рима!

© Томан Томанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??