14.06.2024 г., 17:55 ч.

Летен топъл дъжд 

  Поезия » Пейзажна
42 0 0

В летния и топъл дъжд
хуквам вън усмихната от наслада,
да усетя по кожата си прохладния душ,
да опитам капки от небето да хвана.

В летния и топъл дъжд
въздъхва с облекчение земята,
дърветата се оживяват изведнъж,
измити от праха блестят листата.

В летния и топъл дъжд
облак се оглежда в локва,
пият жадните поля със ръж,
ухае въздухът на свежест мокра.

След летния и топъл дъжд
усмихват се по-светли небесата,
птици весело по клоните цвърчат,
изгряват цветовете на дъгата.

© Десислава Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??