13.08.2009 г., 19:41 ч.

Либерали 

  Поезия
361 0 1

Натрупа ли човекът капитал

спокоен да осъмне утре,

променя се и става либерал

не само външно - и отвътре.

 

Желае в тази синева

по-смело, силно да политне,

разчупил подлите дела,

които се заформят сред тълпите.

 

На черното да каже бяло,

ако това щастлив го прави,

на показ да даде душа и тяло,

всичките задръжки да извади.

 

По равно да дели, когато

от него някой има нужда

и в действията си сърцати

болката на друг да не му е чужда.

 

Семейството сега е здраво,

любов щом в него уповава,

огромен покрив, силно рамо

и неотлъчна светла вяра.

© Даниел Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??