Натрупа ли човекът капитал
спокоен да осъмне утре,
променя се и става либерал
не само външно - и отвътре.
Желае в тази синева
по-смело, силно да политне,
разчупил подлите дела,
които се заформят сред тълпите.
На черното да каже бяло,
ако това щастлив го прави,
на показ да даде душа и тяло,
всичките задръжки да извади.
По равно да дели, когато
от него някой има нужда
и в действията си сърцати
болката на друг да не му е чужда.
Семейството сега е здраво,
любов щом в него уповава,
огромен покрив, силно рамо
и неотлъчна светла вяра.
© Даниел Стоянов All rights reserved.