20.05.2018 г., 3:21 ч.

Лице 

  Поезия
389 0 0

Не, нямам лице, лицето е скрито зад бомбето.

Няма нужда от лице, лицето е душа, душата е от дявола,

От небето идва само скръбта. Само и единствено скръбта.

 

Лицето е скрито зад чаша уиски, зад издялана от камък лула.

Лицето е никому ненужно. Оставете го да се радва на скръбта.

 

Не, нямам нужда от душа. Душата е непотребна, душата е от ада.

По-добре вижте лицето ми. То е светло, обагрено от пламъка.

Свещта го прави красиво. Свещта, гаснеща върху мрамора.

 

Вижте лицето ми, скрито зад нахлупеното бомбе и димящата лула.

Хубава снимка сте ми избрали. Добре изпъква на паметника.

© Ваня Накова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??