14.01.2018 г., 23:54 ч.

Лицемерие 

  Поезия » Гражданска
790 1 0

Лицемерие

 

Не спя нормално, не мога да се храня.
Навярно същото е и при вас приятели.
Такова щастие е трудно за преглъщане.
О, Боже, ний сме европредседатели!

 

С живота не се гледайте под вежди.
Станете като мен мечтатели!
Колцина просяци и дупки по асфалта.
Е и, нали сме европредседатели!

 

Живеело се трудно с двеста лева.
Не бива да унивате приятели!
То, хубавото от сега започва.
О, Боже, ний сме европредседатели!

 

Най-бедните били сме във Европа.
Това не пречи пак да сме мечтатели.
Убийства всеки ден и омерзение.
Е и, нали сме европредседатели!

 

Целувки и прегръдки раболепни.
Едва ги трая, мили ми приятели.
И право да ви кажа, не ми дреме,
дали сме вече европредседатели.

 

Едмон Дантес, януари 2018

© Куш Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??