И на белия лист
се простря черта
черна
Застана на ръба и
погледна назад
мост в лазурно белия
някогашен лист
Вървейки по черната
земя на моста разбра
ръбът от другата страна
е същия край или начало
че и двете са човешки еднакви
а линията е просто линия
че Мнемосюна и Метис са
мъртви и не съществували
както боговете
че в сърцето няма място
че душата няма тяло
че не е от пръст
и няма пръст да стане
© Герхард Иванов Всички права запазени