23.10.2011 г., 8:02 ч.

Лист отбрулен, лист самотен 

  Поезия
441 0 2

ЛИСТ ОТБРУЛЕН, ЛИСТ САМОТЕН

 

Лист отбрулен, лист самотен,

къде вятър те довея?

В този свят- вихър страхотен,

как напред аз ще живея?

 

Мисли мрачни, мисли разни-

облаци небе покрили...

Аз не храня мечти празни.

Трудно ми е без теб, мили.

 

Листът силен е додето

на дървото зеленее,

падне ли от там, виж ето,

кат прашинка се пилее.

 

Кой ли този лист отбрулен,

във своят дом ще приюти?

А той иска тъй отруден

все да си прави доброти.

 

Докога, о, лист самотен,

немил ще скиташ по света?

Мислиш си, че си животен,

а си обречев на смъртта.

 

От къде ще дойдат сили,

без живителнта влага?

Зимни хали са завили-

сън ти носят и пощада.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??