5.07.2007 г., 15:09 ч.

Листо 

  Поезия
1567 0 10

Дошъл от приказките сякаш,

представям си те как седиш,

замислен в къщичка в гората

и падащи листа броиш.

 

И тъй в гората – есенна тъга

ти стъпваш тихо на килима от листа.

Листо да бъда в твоите крака -

това дори не заслужавам.

 

Листо единствено последно,

събрало в себе си скръбта.

Към слънчевите дни и към небето,

осеяно с звезди и във тъма.

 

Към сладката ленивост на душата.

Към лятото и радостта.

Към танца на светулките в полята.

Към сутрешния мирис на трева.

 

Ти бягаш лудо сред листата.

Отнасяш се в безумен смях,

а аз не бих желала друго,

освен да съм едно от тях.

© Ралица Александрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??