23.01.2019 г., 14:21 ч.

Листопад 

  Поезия » Пейзажна
374 0 0

ЛИСТОПАД

 

Ето пристигна месец листопаден,

с палитра и четка в ръка.

Огледа всички цветя и дървета,

и нашари зелените им листа.

Тука пръсна капчици злато,

там лилави цветове.

Розово запази за зората,

червеното повика с любовта.

Накрая всичко поръси

с цвета на мед и на земя.

Последно върза панделка вълшебна

от блетящата дъга.

Такава е майка България.

За нея това е резон.

Да има малко вълшебство

за всеки отделен сезон.

© Лиляна Стаматова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??