Jan 23, 2019, 2:21 PM

Листопад 

  Poetry » Landscape
377 0 0

ЛИСТОПАД

 

Ето пристигна месец листопаден,

с палитра и четка в ръка.

Огледа всички цветя и дървета,

и нашари зелените им листа.

Тука пръсна капчици злато,

там лилави цветове.

Розово запази за зората,

червеното повика с любовта.

Накрая всичко поръси

с цвета на мед и на земя.

Последно върза панделка вълшебна

от блетящата дъга.

Такава е майка България.

За нея това е резон.

Да има малко вълшебство

за всеки отделен сезон.

© Лиляна Стаматова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??