10.05.2020 г., 17:02 ч.

Љубов што умира 

  Поезия » Любовна
362 0 2

Oд твоето лице
го читам она
што не сакам да го слушнам.


Го гледам животот во бројки
низ еден скршен прозорец
и чувствувам дека лоши вести
патуваат кон мене.


Некого љубовта ќе спаси
а мене ќе ме убие.


Јас сум пепел што црнее
и страст што гори.


На мојот пат има канонада од молитви
за љубов што умира.
 

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??