23.03.2017 г., 0:51 ч.

Да плачем заедно в цветове, amor de mi vida... 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
448 3 4

Да плачем заедно в цветове, amor de mi vida...

 

Страхувах се, amor mio*

виждах се как ръцете си

протягам и потъвам

в дъното на празнината

във една стъклена къща,

където познах лошото,

грозното, тъмнината...,

но също така и доброто,

красивото и светлината...,

когато ти отвори врата

и просто си влезе

със песни и ангелски стъпки,

и промени въздуха,

духът, болката изгони

само със усмивка,

а в дълбокия ти поглед

видях всички цветове,

не само черното и бялото,

и не беше само розов цвят,

а самата истина,

обединена от синьото в морето,

жълтото във слънцето

тези от земята и небето

просто опознавайки те,

откривайки те, влюбвайки ме

за първи път по този начин,

една уникална любов,

mi amor*, обичам те

така както не съм си

представяла във приказките,

като никой друг,

много повече от любовта

на живота ми, смислена,

невинна, но и зряла...

и двамата знаем не е просто

някаква си фраза,

а споделени дела,

неутолимо изпълнени,

чувство лудо и естествено,

което започва да живее

и да мечтае...живеейки...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

* amor mio/ mi amor - любов моя, любими / в превод от испански/

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??