13.05.2020 г., 15:35 ч.

Лодка за двама 

  Поезия » Любовна
680 0 0

Да бъдеш заедно със някого до теб,

за да споделяш с него нощите и дните.

Самотните сърца са като бучки лед,

разтапят ги тях само на любов лъчите.

 

Ледът се стапя и превръща в океан,

и носим се по него в лодката за двама.

Попътен вятър праща изгревът засмян

и нежно плава нашата любов голяма.

 

Издига слънцето снага над хоризонта,

лъчите отразяват капчици в дъгите.

Като в пейзаж ще бъдем с тебе цял живот,

в анфас и профил заедно във дните.

 

А бавно отминава дълъг ден горещ,

залязва слънцето блестят звездите.

На кея лодката доплава тази нощ,

прегърнати поехме двама към мечтите!

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??