„О, ти, Предвечни!
Аз виждам в тебе Брахма,
седящ на престола над Лотоса!"
Бхагават Гита
Лотосът – разцъфнал
сред покоя на духа ми
е посятото от тебе семе.
Не му е нужна вяра - дъжд,
а само нежна ласка - лъч
в погледа ти заискрял щуро.
В корените му –
от тинята затлачени,
не дремят спомени
от кръстопътища.
В стъблото –
възнесен зов от сънища,
небе и земя слети.
Луната - мигаща.
Миг - разпукал се
в Съвършенството
в розово и бяло.
В длани две побрало свят…
Цвят във свят от разровени
съкровища.
В мига свещен
Лотосът разцъфнал е.
И уханието на духа ми
се издига леко
над звездните пътища.
Гюлсер Мазлум
26.03.2014
© Гюлсер Мазлум Всички права запазени