23.08.2022 г., 9:47 ч.

Ловец 

  Поезия » Философска
542 0 1

Ловец да стана тази зима 

реших в последните секунди -

да си авджия смисъл има

дори в далечното Бурунди. 

 

Със двуцевка във ръцете,

през раменете с патрондаши 

и с ботуши на нозете -

не може нищо те уплаши. 

 

По всичко можеш да гърмиш 

що шава по и над земята. 

Дори и слона ще свалиш 

прицелиш ли му се в главата. 

 

А мечки и глигани разни 

не са за тебе те проблем,

по тях щом пушката изпразниш 

 и поизлегнал се съвсем. 

 

Пък мисия е благородна 

да трепеш дивеча болнав. 

Сърната за да бъде плодна 

еленът трябва да е здрав. 

 

Няма как да се опише 

ловът, дори в дебел буквар. 

Ловец. да си е нещо свише- 

почти като от Бога дар!

 

 

 

 

 

 

 

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Имам си го в къщи,недей пита с каква тръпка чака лова. Пък ако устреля първото прасе, ти да видиш каква е радост! Хареса ми!
Предложения
: ??:??