26.03.2024 г., 6:40 ч.

Лоялност към проблемите 

  Поезия
58 0 0

 

Л О Я Л Н О С Т   К Ъ М   П Р О Б Л Е М И Т Е

 

Отдавна отминаха тежките времена

за нашето племе човешко,

когато често пъпа се режеше със сърпа

по жътва през лятото жежко.

 

Отдавна стъпихме на Луната,

отшумя на Нийл прословутата фраза,

все така шаверкаме по Земята

заради гравитационната тежка проказа.

 

Обикалят орбиталните станции,

но времето се някак разтегли,

охладиха се нашите мераци,

на поход към Космоса да потеглим.

 

Липсва ясната мисъл

за оная Мощна Енергия,

що да дари дълбоко със смисъл

бленуваните наши критерии.

 

Иначе много ни бива,

по магистралите да летим свръхскоростно,

себе си и другите да убиваме,

но липсва ни хъса,истински да се борим.

 

Липсват ни решенията на каузите,

които да се коват в парламента,

статуквото ни лишава от базата,

която ни трябва в момента.

 

Все така звездите остават далече,

все така не сме наясно със себе си,

доброто отхвърлящи,от злото привлечени,

неспособни да решаваме съдбовните ребуси.

 

А,не трябва никога да забравяме,

че точно ние богоизбран сме народ.

Бога сме длъжни тук да прославяме,

и в Безкрая да оправдаем Божия Вот.

 

Не казвам,че няма проблясъци

на българските изяви,

но по-често света трябва да стряскаме

и по-щастлив и красив да го правим.

 

Може да ви звуча малко по македонски,

но да не забравяме,че те са частица от нас,

че заедно с тях ний сме потомци

на генетичните изблици на кръвта.

 

Само,че Царичина случи се тука,

която на времето не проумяхме.

Днес всички,глупости правим от скука,

а Европа твърдо пътува към Краха...

 

Липсват ни калориите от проектите,

в които са вложени толкова много пари,

крайно време е,да сложим край на тези протекции,

на които никога няма да им провърви.

 

В науката късметът е привилегия,

на умовете дарени да понесат,

униженията на Жестоки Безвремия

и голата Истина да ни поднесат.

 

Накрая трябва всички да разберат,

че Термоядрения Синтез е Енергиен мираж,фикция,

след седемдесет и четири години без никакъв резултат,

това е проект изцяло грешно измислен.

 

Той просто е Следствие

на Космичната Гравитация,

първопричина за Благоденствия,Бедствия,

без Нея липсват всичките постулати.

 

Съжалявам за Артър Кларк,

че и той в "Земна светлина"

е направел грешен контакт

с тази явна,долна и подла лъжа.

 

Умишлено не упреквам,

само горя от желание,

виновните да се стреснат 

и да спрат този парад от незнание.

 

25.03.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??