2.02.2018 г., 10:21 ч.

Луди млади 

  Поезия
791 0 2
От край далечен
момък празнично облечен
иде с китка под ръка
да стопли момина душа.
 
С родата да се съберат,
руйно вино да полеят;
песни с цяло гърло да запеят,
кръшно хоро да поведат.
 
Двама млади копнеят
за миг усамотение и свобода.
За невинна любов немеят -
щастие, възбуда, голота.

© Яна Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Вино и любов »

18 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Sunny!
  • Празнично и вълнуващо!
    Един прекрасен наш обичай, описан красиво!
    Гласувам с удоволствие и ти пожелавам успех, Яна!!!
Предложения
: ??:??