2.02.2020 г., 23:10 ч.

Лудост 

  Поезия » Свободен стих
419 0 0

Времето е сиво, с малко цветове.
Не се усеща вкус, дори на живина.
Безкрайно простиращи се брегове
дори светлината носи горчивина,

 

И във сивото време безкрайно
мигновено и страшно блика мрак,
обгръща те силно, незнайно,
превръща те в единствения ти враг.

 

С черен нож опрян до сърцето,
молиш се единствено да си жив.
А мрака нагло открадва ти лицето,
оставяйки ти незнаен облик крив!

 

Сърцето прободи с острието черно
мрака погледни го в твоите очи,
излез от времето сиво и безмерно,
ножа към тъмнината Ти насочи!

© Кристиан Михайлов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??