30.08.2014 г., 15:58 ч.

Лунаетично 

  Поезия » Пейзажна
417 0 2

 

 

 

Лунаетично

 

И ето паднала, луната, ниско

по гърбавия небосвод,

красиво натежава мръсна

от въздух мътен на невидим хоризонт.

 

Таман видели я едни човеци

и рекли да се възхитят,

но в миг премислили и - ето -

подминали я като стълб.

 

Да, ето го животa наш прекрасен –

коне с капаци, капаци без коне,

съдбата и природата крещят със неми знаци

на хората: „Не сте добре!“

 

30/08/14



 


© Братан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??