19.08.2012 г., 12:10 ч.

Лунна обич 

  Поезия » Любовна
790 0 0

Лунна обич


В нощ единствена една - той изпълнен е с вина,

имайки сърце от мраз - виейки със пълен глас,

срещу нощната луна и забулен в тъмнина,

беше вълка единак - скитащ пак като сирак...


Гледаше луната мила, нежно тя го бе покрила,

сякаш нейните лъчи - бяха ангелски очи,

тихо падащи от морето - звездно на небето,

мило огряващи лицето - плахо на вълчето...


Беше тя го вдъхновила и със щастие дарила,

сякаш даде тя му сила, щом с лъчи го бе обвила...


Нахлуха спомени далечни - носещи моменти вечни

за красивата Луна, като беше тя жена,

а под вълчето лице тупкаше добро сърце,

но събдата повели - тях вовек ще раздели...


И превърна във Луна - тя красивата жена

и във смайващи лъчи - нейните ù две очи,

заедно с нейните ръце, мекички като перце,

а пък милото ù сърце стана светещо лице...


На момчето взе душата и го прати във гората,

там почерни го изцяло - щом отне му всичко бяло

и превърна го в животно, нощем виещо сиротно

по красивата Луна - плачейки за една жена...

© Николай Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??