5.10.2011 г., 10:45 ч.

Лунна соната 

  Поезия
390 0 3

Дива луна

         небето разряза,

настани се

           нахално

и легна

            на него.

Създаде уют

     в непрогледния мрак,

задушевна светлина

 звездите огря -

                      тишина...

 

 

Песента

       на щурците

с нежност

       уби я,

а те

  в тревите

      се крият

     и свирят

с цигулки,

мрака

       раздирaт

 светулки,

изпаднали

     в транс,

         в екстаз,

танцуват

    нощния танц.

© Богдана Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??