1.09.2007 г., 15:17 ч.

ЛУННА СВЕТЛИНА 

  Поезия
544 0 2
                       ЛУННА   СВЕТЛИНА

            НОЩ  МЕЧТАНА, КРАСИВА,
            ПЪЛНОЛУННА  СВЕТЛИНА,
            ПЪТЯ  ВРЕД  ОБЛИВА,
            ЛУНА  КРЪГЛА И ДОБРА...

            ПУХЕСТО ЛИ ОБЛАЧЕ,
            ПРИДЪРПА СИ ЛУНАТА,
            МРЕЖОВИДНО, БЯЛО,
            ДО ЛУНАТА Е СПРЯЛО...

            КАТО ЧЕ С ПИЖАМКА
            ЛУНАТА СЕ ОБЛИЧА,
            НА  ЛУННА СВЕТЛИНА,
            КОЛАТА НАША ТИЧА...

            ЦЕЛУНИ МЕ   В  НОЩТА,
            С ОБИЧ, ЗНАМ,  ИСКРЯЩА.
            ЗВЕЗДЕН  ПРАХ, МИЛИ МОЙ,
            ЛУНАТА НИ  ИЗПРАЩА...


              ( на завръщане от Русе)
                     26,08,2007

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Недостижима, непокорима луна... с нея си отидоха мн надежди.
    Поздрави, стихчето носи спомени, Лени!
  • Романтичен,много хубав стих,мила!!!
    Поздрав и прегръдка!!!
Предложения
: ??:??