18.07.2024 г., 8:30 ч.

Лунни цветя 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
117 0 2

Звездни елмази, индигов венец,
мрачен копнеж на съня е крадец
Свила – косите, а устните – пух,
огън – дъхът на могъщия дух.

 

В шепи от бархат разцъфват цветя
бели бокали, пропити с мечта,
нежно ухаят на блян съкровен,
гаснещ в лъчите на летния ден.

 

Древна магия владее нощта,
сила любовна набира мощта,
сродни искрици да слее в една
вечна, гореща и ярка съдба.

 

Ти не се бой, а до мен застани,
болката тежка без страх забрави,
с длани, пропити от лунни цветя,
сладко вълшебство ще ти подаря...

© Мария Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??