Лятна нощ
Стоя сама на топлата тераса,
очите вперила натам,
където свода тъмен се отпрята,
покрива цялата земя.
Голям и пъстър леко се поклаща,
с безбройни парещи звезди.
Трепти простора и към мен изпраща
далечни, мамещи лъчи.
(стихосб. "Будна тишина")
© Y. Panda Всички права запазени