31.07.2018 г., 11:23 ч.

Лятна почивка 

  Поезия » Философска
329 0 0

ЛЯТНА ПОЧИВКА

 

Аз цяло лято ще стоя във село

и ще събирам селска тишина.

В градината ще бъркам неумело

и ще изкупвам своята вина...

 

Най истински се чувствам тука в двор..,

Там копам и отглеждам зеленчук

Понякога се  спирам от умора,

на моето разбиране на пук.

 

Аз виждам вече, че съм на години

и трябва с напъните си да спра,

да гледам легнал небесата сини

и само плодовете да бера!

 

На аз в градината се отморявам,

там гледам как доматите растат

и ядове от другаде спестявам

и продължавам  жизнения път!

 

До границата на Деня с Тъмата,

се чувствам истински щастлив.

Да споря със звездите и луната,

да търся за живота си мотив!

 

  22.07.2010г.Драгойново

да т

 

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??