23.05.2024 г., 16:24 ч.

Лятна ваканция 

  Поезия » За деца
199 2 7

 

Лятото на прага чука, 
ваканцията е тука!
Сбогом дроби, уравнения 
и задачи с две решения. 

 

Сбогом чинове, писалки
и междучасия малки!
Отивам първо на море, 
да палувам от сърце. 

 

После при баба на село
ще се подвизавам смело. 
Ще садя, на труд ще се уча,
че нали съм на баба внуче.

 

Няма да се излагам, 
много ще й помагам. 
Но ако се уморя -
книга ще почета.

 

Е, със сигурност ще има 
и много игри, ще снимам
как се забавляваме 
и уроците забравяме. 

 

И така в труд и във игри
ще минават летните дни.
Ваканцията е затова, 
лято е, ура, ура, ура! 

 

© Людмила Данова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Сбогом, дроби, уравнения! Идват летните вълнения. »

8 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??