17.08.2018 г., 20:09 ч.

Лято 

  Поезия
273 0 0

Не си отивай лято,
поне за малко още остани,
птиците събират се на ято,
тревите пожълтяват от слани.

 

Листата нежно падат, 
отронват се като сълзи,
тъга в сърцето ни навяват,
изминалите топли дни.

 

Гората се обагря в цветове,
навсякъде расте кърпикожуха,
денят е мрачен и със дъждове, 
северняка се усеща щом задуха.

 

Не си отивай лято,
поне за малко още остани,
остави ни топлинка която,
да грее в зимните ни дни.

© Мария Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??