4.06.2020 г., 12:21 ч.

Лято 

  Поезия » Пейзажна
893 2 3

Лятото (за мен) не е сезон за литературни напъни и висене пред компютъра, лятото е време за пътуване, за море, за планини, за риболов, за нови впечатления и познанства. Така че – останете със здраве и всеки да следва своя път!

 

С тази импресия пожелавам весело и успешно лято на всички ви!

Д.Г.

 

ЛЯТО

 

Полека-лека лятото настъпва                             

и слънцето все по-сърцато грее,                           

макар че дъжд немирен ни окъпва,                      

в лазура волно птиците се реят                            

 

Превзе зеленото нивя, градини,                           

цветя цъфтят със сладостна омая                         

Намига плажът и вълните сини                           

се плискат меко и копнежно мамят                     

 

Отново чакат ни горещи нощи,                           

сън под звезди и изгреви вълшебни                    

и да усещаш че пулсираш още,                             

че още можеш, още си потребен!                         

 

Магията на лятото ни грабва                                

и ни понася във въртоп размирен –                     

За дни загърбвайки живота хладен                                 

се гмурваме в свят пъстър и ефирен...                 

© Димитър Ганев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??