Лятото (за мен) не е сезон за литературни напъни и висене пред компютъра, лятото е време за пътуване, за море, за планини, за риболов, за нови впечатления и познанства. Така че – останете със здраве и всеки да следва своя път!
С тази импресия пожелавам весело и успешно лято на всички ви!
Д.Г.
ЛЯТО
Полека-лека лятото настъпва
и слънцето все по-сърцато грее,
макар че дъжд немирен ни окъпва,
в лазура волно птиците се реят
Превзе зеленото нивя, градини,
цветя цъфтят със сладостна омая
Намига плажът и вълните сини
се плискат меко и копнежно мамят
Отново чакат ни горещи нощи,
сън под звезди и изгреви вълшебни
и да усещаш че пулсираш още,
че още можеш, още си потребен!
Магията на лятото ни грабва
и ни понася във въртоп размирен –
За дни загърбвайки живота хладен
се гмурваме в свят пъстър и ефирен...
© Димитър Ганев Todos los derechos reservados