7.04.2012 г., 11:01 ч.

Лято 

  Поезия » Гражданска
325 0 0

7     ЛЯТО

 

В морето синьо

погледът се носи…

До хоризонта е

разплискана вода.

Лежат във него

като сенокоси

вълните му,

прегърнали света.

 

От птичи поглед  е

релефна карта,

с разплискана

навсякъде вода…

Мечтите ми

през капките

прекарва

и с тях отново

ме завръща във света.

 

А вятърът

със чайките се носи…

И нещо шепне

 на великата вода.

Стоя на пясъка

с краката боси

и се замислям

просто за света…

 

Природата

това е сътворила:

морето, хора

 на света.

И много тайни

тя от нас е скрила.

Не можеме

 да ù прескочи ме

 плата.

 

И аз се чувствам

като песъчинка,

която

вятърът ще

отнесе...

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??