Лято без нерви и Пролет септември.
Кръчма с “девица” в балета.
Листа от смокини през онези години,
вълнения с черни морета.
Танци, оркестър, потънал семестър.
Нощни разходки из парка.
Луната непълна, копнежи по хълма,
целувки под Римската арка!
Последната дреха, пълноценна утеха!
И дълго далдисване* в Рая!
Русокоса Венера, Московска хетера,
победни салюти в безкрая!
Синеока Богиня, хитрожопа* рускиня,
и лято без блус в песента!
Фриволна измама без болка и драма.
Сибирски студ... есента!
*далдисване - гмуркане на дълбоко.
**хитрожопа - от руски хитра, тарикатка...
Юри
Йовев
Май 2019 г
© Yuri Yovev Всички права запазени