18.07.2022 г., 14:50 ч.

Лято в шепа 

  Поезия » Строги форми
307 5 8

ЛЯТО В ШЕПА

 

Влудяващ аромат на ръж и лято

луната лавандулова търкаля,

в жаравата на утрото догарят

светулките, подпалили житата.

 

Въздига се росата към небето,

изплела люлка в цветове на ружа,

и суетата - кръпчица ненужна,

разпръсква се като мъгла на светло.

 

А аз, осъмнала на друм самотен,

събирам в шепа тичинки надежда,

наричани с любов и много нежност.         

 

Сновях из лабиринта на живота

и размотах кълбенце златна прежда,

но тъй и не разбрах къде отвежда.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??