4.11.2021 г., 16:41 ч.

Лъч светлина 

  Поезия » Друга
433 1 4

Любовта е тази която,
дава кураж на надеждата,
пише вдъхновени сонети,
върху листа на щастието.
Обичта е нейно оръжие,
добротата нужда насъщна
и ни подсказва как може,
живота красив да изглежда.
В протегнатата длан за помощ,
в тихата майчина ласка,
или просто в жест благороден,
във вкуса на целувка сладка.
Добронамерена и всеотдайна,
щом я носим в сърцата човешки,
може само с  лъч светлина,
да разсее сенките мрачни.

© Илонка Денчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Достатъчен е един слънчев лъч, за да разсее много сенки »

19 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??