3.03.2011 г., 13:23 ч.

Лъжа 

  Поезия
727 0 0

Лъжа

Неволна лъжа не съществува,
от скрита цел всяка се диктува,
известно време се спотайва,
но рано или късно се издава.

И, остане ли без маска и без грим,
пак срамува се от план неосъществим.
Но не - не е егоист лъжата...
Дарява си на хората тъгата.

От лъжата винаги боли.
Най-вече, ако изрекъл си я ти.
Но струва ли си да излъжеш,
за да може исканото да получиш?



Йоана Р. Николова
9 февруари 2011 г.
(00:35)

© Йоана Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??