14.03.2021 г., 7:46 ч.

Лъжа 

  Поезия » Друга
223 0 0

Пълни улици,

хора и суета,

глухи писъци, 

на фалшиви сърца.

 

Ходят бягайки,

търсят своето аз,

крият истини,

все крещейки без глас.

 

Предразсъдъци,

в ослепени очи,

някой друг съм аз,

някой друг ти не си.

 

Славолюбие,

търсят празни души, 

ти тщеславие,

моят свят забрави.

 

Лекомислие,

малък дамски каприз,

пустословие,

сякаш днес е девиз.

 

Чакай поспри,

чакай стани,

я се огледай,

това не си ти.

 

Виж нямаш сянка,

виж нямаш лице,

ти даже не знаеш,

какво е синьо небе.

 

Търсиш истини,

има само една,

че животът ти,

бил е крехка лъжа.

© Ивета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??