3.04.2023 г., 12:22 ч.

Лъжа 

  Поезия
426 1 1

ЛЪЖА

 

Не знам какво от утре предстои на всички мои братя и сестрици –  
живота – в светли розови бои! – рисуват ни го цял куп политици.
И всички те са толкова добри, и как си вярват в бъдещето леко! –
но всички – до един са маскари! – с печата на Щастливеца Алеко.
А мама цял ден мръзне у дома! – с надеждата, че Раят е наблизо.

 

Но аз, нали Неверник съм – Тома, изхвърлих вече своя телевизор.

И за кого ли тикнах своя глас със среден пръст във изборната урна?
Нещастници, облечени във власт, помнете, някой ден ще ви катурна!
Не зная до кога ще издържа? – будалкате ме толкова безвкусно!
Но да държите цял Народ в лъжа! – е гнусно политическо изкуство.

 

3 април 2023 г.
гр. София, 10, 40 ч.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И всички те са толкова добри, и как си вярват в бъдещето леко! –
    но всички – до един са маскари! – с печата на Щастливеца Алеко.

    Какво да правиш, Валюше, българинът все си дири господаря..
Предложения
: ??:??