7.04.2019 г., 11:14 ч.

Лъжлив е тоз Свят! 

  Поезия » Бели стихове
789 2 3

                            На Живка - приятел.


Лъжлив е тоз свят, Боже! Лъжлив!
Измислен и сътворен от твоите ръце.
Едно камъче пада и преобръща каруца, а всъщност са две.
Ако трябва ще изплача всичките петъци- щом се налага, само душата да намери покой.
Ще си сипя от голямата водка на Висоцски, та да видя с очи белите нощи.
Ей, така ще се напия- до припадък, до несвяст.
Чак тогава бих могла да обеся от игла до конец всички спомени, които ме боцкат, като ням таралеж.
Аз не обичам драматични любови и лесните- не са ми по мярка.
Искам само едно рамо и една риза, а в замяна ще дам - душата си гола - ей, така да се разходи по теб.
Само не ме връщай обратно - на оназ гара разделна, където и стих
и песен са мъртъв куплет!


06.04.2019г

© Тодорка Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??