20.09.2024 г., 7:26 ч.

Любопитството ми няма горна граница 

  Поезия » Философска
115 2 5

Дали и Бог понякога е тъжен,

а ангелите уморяват ли се от идеалното?

Мечтае ли си бобът да е пържен,

завижда ли на изворчето калното?...

 

За слънцето дали не страда прилепът,

а пеперудата, за нощната Луна?

Във изгрева дали е влюбен залезът

и колко струва... твоята душа?...

 

Видя ли, колко ми е сложно често

с въпросите на мойто любопитство?

Дали не страдам от неизживяно детство?...

Това не знам, но пък понякога ми писва!

 

28.08.2024 г.

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??