3.12.2008 г., 11:51 ч.

Любов 

  Поезия » Любовна
660 0 5

Щом глезеното лятно време

забави уморено ход

и някъде над нивите задреме,

на пръсти, тихичко тръгни

 

към мен във обедната жега,

че жаждата е взела връх

над тялото и сладка нега

изтръгва жаркия ми дъх.

 

Носи малини, ягоди и вишни,

измити в утринна роса.

Не слушай шепота на дни предишни –

ела с разплетена коса.

 

Повий лицето ми със нея,

сложи във устните ми плод!

Очите ми за теб копнеят -

това е сън от друг живот.

 

Щом вкус и аромат се слеят

и времето забави ход,

на дните шепотът ще занемее –

това е сън от друг живот.

© Стефан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??