17.05.2020 г., 12:56 ч.

Любов 

  Поезия
627 1 1

Любовта е измислица на скучаещи поети.

А аз имам работа да върша – слънцето преваля.

Някой се прострелял в слепоочието заради Нея.

А аз от труд не мога и гърба си да изправя.

 

Любовта е приумица на славеи и щурци.

Не на хора с напукани длани и черни нокти.

Кой ли има време да гледа залези и звезди?

Не и аз – лопатата не обича зареяни погледи.

 

Любовта е измислица на коварни богове,

Мързелуващи и злорадстващи в някое небе.

А аз имам още толкова много да копая –

Не знам дали ще смогна преди залеза.

 

Любовта никога не е съществувала

Извън нечие буйно въображение.

Любовта никога не ме е вълнувала,

Докато не ме срещна с Тебе.

 

Нека си пеят славеите и щурците.

Нека се хабят разните богове и поети.

Аз имам да изкопая само още две педи

И със скръстени ръце там да легна.

 

© Ваня Накова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??